مشکلات ناشی از «شکاف لب» در کودکان مرگ ۴ کودک زیر ۵ سال با مواد مخدر در خراسان رضوی مرگ نوجوان ۱۱۰ کیلویی زیر تیغ جراحی زیبایی در تهران غرق‌شدگی در بهار ۱۴۰۳ جان ۲۸۳ ایرانی را گرفت قتل مادربزرگ و عمو به‌خاطر ارثیه در جنوب تهران نجات ۴۵۵۰ فرزند از سقط جنین خودکشی عروس ۲۴ ساله به علت اختلاف بر سر تالار عروسی! افشای شکنجه وحشیانه پسر معلول در اسارتگاه مرد بی‌رحم برادرکشی بیخ گوش مادر و خواهر | جسد برادرم را در باغچه دفن کردم قطع عضو شهروند تهرانی در قدرت‌نمایی اراذل و اوباش| دو شرور سابقه دار دستگیر شدند حریق یک کارگاه بزرگ چندمنظوره در جاده سیمان| یک آتش نشان مصدوم شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تولید پلیمرهای انتقال دارو به سلول‌های سرطانی توسط پژوهشگران مشهدی نتیجه پایه یازدهم اعلام شد + لینک مشاهده نتایج (۹ مرداد ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۸ هزار گذرنامه زیارتی در خراسان رضوی درمان جدید برای طاسی سر مردان گشت‌های ویژه پلیس آگاهی ۱۴۵۱ خودروی مسروقه در سراسر کشور را کشف کردند حجامت یا اهدای خون | حجامت کنیم یا خون هدیه کنیم؟ عوارض استفاده از ماهی‌تابه‌های نچسب | «تب دود» چیست؟ وزش باد‌های غبارآلود ۱۲۰ روزه در خراسان رضوی و استان‌های شرقی کشور کمبود گروه‌های خونی A مثبت و منفی در خراسان رضوی
سرخط خبرها

کودکان، قربانی کمبود دارو | علت عدم تامین دارو در مشهد چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۰۶۲۴
  • ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۷
کودکان، قربانی کمبود دارو | علت عدم تامین دارو در مشهد چیست؟
سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تشریح عوامل مهم کاهش محسوس داروهای کودکان و داروهای خاص در این شهر پرداخت.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها بسیاری از داروخانه‌های سطح شهر با کمبود دارو‌های متداول و همچنین، دارو‌های بیماری‌های خاص مواجه اند و در برابر پرسش زمان تامین این داروها، پاسخی ارائه نمی‌دهند. در این بین دارو‌های سرماخوردگی ویژه اطفال، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های والدین شده است؛ شربت آزیترومایسین، شربت پاراکید (استامینوفن خوراکی کودکان)، شربت سیتریزین، شربت استامینوفن پروفن و اسپری سالبوتامل، تنها بخشی از کمبود وسیع دارو‌هایی است که پزشکان برای سرماخوردگی یا حساسیت کودکان تجویز می‌کنند، اما والدین در تهیه آن عاجزند.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با تایید کمبود این دارو‌ها گفت: مهم‌ترین عامل کمبود دارو‌های سرماخوردگی و به ویژه دارو‌های اطفال، پیک ناگهانی سرماخوردگی و آنفلوآنزا در مشهد است.

دکتر ناصر وحدتی ادامه داد: اکنون بیش از ۳۰ درصد از مردم مشهد به آنفلوآنزا و سرماخوردگی مبتلا شده اند و همین مسئله، کار را برای تامین دارو سخت می‌کند.

وی افزود: تقاضا برای دارو افزایش داشته است و موجودی‌های فعلی پاسخگوی ما نیست. از سوی دیگر، تولید برخی دارو‌ها در داخل کشور کاهش داشته است و این مسئله باید توسط سازمان غذا و داروی کشور پاسخ داده شود و استان‌ها دخالتی در کمبود یا کاهش دارو‌ها ندارند.

وحدتی تصریح کرد: طی ۷ ماه گذشته کمبود‌هایی در تامین بسیاری از داروها، به ویژه دارو‌های تولید داخل داشته ایم، اما علت کاهش تولید بر ما هم پوشیده است. حال گفته می‌شود برخی مشکلات دارویی تا هفته آینده برطرف خواهد شد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به طرح دارویار و احتمال کمبود و کاهش دارو براساس این طرح متذکر شد: اصلاح قیمت‌ها براساس طرح دارویار انجام شده و جدیدترین اصلاحیه قیمت روی دارو‌های آنتی بیوتیک اعمال شده است. سازمان برنامه و بودجه، پول طرح دارویار را پرداخت کرده است و بنابراین مشکلی در این طرح نیست.

وحدتی ادامه داد: اکنون سازمان تامین اجتماعی است که به علت طلب ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی‌ای که از دولت های پیشین تاکنون دارد، مشکلاتی را در پرداخت به موقع حق بیمه به حوزه دارو به وجود آورده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد وظیفه توزیع دارو در این شهر خاطرنشان کرد: هر دارویی که از تهران برای ما ارسال می‌شود، بلافاصله با نظارت معاونت غذا و دارو، در اختیار شرکت پخش دارو قرار می‌گیرد و ما هیچ دارویی را نگه داری نمی‌کنیم. اما اگر مشاهده می‌شود که دارویی در بازار نیست، ارتباطی با عدم توزیع آن ندارد بلکه قطعا آن دارو موجود نیست.

گفتنی است با توجه به دستور رئیس جمهوری مبنی بر تامین آنتی بیوتیک‌های کودکان و دستور تخصیص ۵۰۰ میلیون دلار برای تامین آن به بانک مرکزی، هنوز این دستور به دلایلی همچون نه درصد ارزش افزوده، عوارض گمرکی و ارز محقق نشده است و باید دید چه زمانی نیاز‌های دارویی مردم در داروخانه‌های تامین خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->